Utolsó kommentek

20 éves a "Just do it" szlogen

2008.07.28. 10:30 ReklámFüggő

Címkék: sport sztárok

Bizony, a Nike világhírű szlogenje betöltötte a második X-et. Valljuk be, ez a mai, reklámorientált piacgazdaság irányította világban nem kis teljesítmény. Mostanság, amikor cégek évente váltanak szlogent, logót, arculatot, nem kevés márka mondhatja el magáról, hogy ennyi évet megélt komoly változtatás nélkül.

Viszont ez a Nike-nak sikerült. A céget ugyanis 1972-ben alapították (a "pipa" logó, eredeti nevén "Swoosh" már egy évvel korábbra, 1971-re datálható), bár hivatalosan Nike Inc.-ként csak 1978-ban jegyezték be. Szintén ebben az évben jöttek ki a "Just do it" szlogennel, ami mindmáig (a logóval) együtt fennmaradt. És nemhogy veszített volna a márka (vagy az egyes arculati elemek) a népszerűségből, hanem egyre csak nőtt, és mára a világ vezető sportcipő- és sportszergyártójaként tartjuk számon a görög mitológia győzelem istennőjének nevéről, vagyis Nikéről elkeresztelt márkát.

A cég a reklámozásban is élen jár (rendre kiváló reklámkampányokkal hirdetnek), így nem csoda, hogy ennek a 20 éves évfordulónak is szenteltek egy cseppnyit időt, energiát (és persze pénzt). Alant látható az említett reklám, mely hangulatos, pörgős és nem fukarkodik nagy sztárokban sem (bár némi kivetnivalót találhatunk benne, amennyiben ismerjük a cég korábbi reklámjait, mivel egy-két jelenetet, képkockát már felhasználtak ezelőtt is).

És hogy én is hozzájáruljak a neves szlogen évfordulójának megünnepléséhez, a héten korábbi kiváló Nike reklámokból szemezgetek...persze a teljesség igénye nélkül.

 

Nike - "Courage" (bátorság):

 

 

 

És hogy kik szerepelnek a reklámban?

Többek közt Cristiano Ronaldo (labdarúgás), John McEnroe (tenisz), Vasiliy Alekseyev (súlyemelés), LeBron James (kosárlabda), Pau Gasol (kosárlabda), Wayne Rooney (labdarúgás), Maria Sharapova (tenisz), Mary Lou Retton (gimnasztika), Zhu Jianhua (atlétika, magasugrás), Liu Xiang (atlétika, akadályfutás), Paula Radcliffe (atlétika, futás), Lance Armstrong (kerékpározás), Carl Lewis (atlétika), Kobe Bryant (kosárlabda), Bernard Lagat (atlétika, futás), Pete Sampras (tenisz), Michael Johnson (atlétika, futás), Oscar Pistorius (paralimpiai futó)

 

 

Némi infó:

Reklámügynökség: Wieden + Kennedy (Portland, USA)
Production Company: Radical Media
Executive Creative Directors: Jelly Helm, Steve Luker
Creative Directors: Dan G. Wieden, Alberto Ponte, Jeff Williams
Director: Ralf Schmerberg
Executive Producer: Donna Portaro
Producer: Ben Schneider
Account Executives: Spence Kramer, Dianne Villarreal
Agency Producer: Endy Hedman
Agency Executive Producer: Ben Grylewicz
VFX/Online: Vendetta Post
Audio Post Production: Lime Studios
Mixer: Rohan Young
Zene: The Killers - "All These Things That I've Done"

süti beállítások módosítása