Utolsó kommentek

Reklámot lopott a Skoda

2008.01.19. 08:59 ReklámFüggő

Mint ígértem, rendhagyó bejegyzés következik. Egyrészt a hét témájától részben elüt (bár a Skoda reklámja elég új), másrészt még nem volt ilyen "leleplező" bejegyzés a blogomon.
Szóval a cím igaz, a Skoda Magyarországnál csúnyán elloptak egy reklám ötletet, és a sajátjukat filmjüket roppant hasonlóra készítették (azaz készíttették) el.

Néhány hete jelent meg a Skoda új reklámja, ami a Fabia kombi eladását hivatott serkenteni. Akik szoktak magyar TV csatornákat nézni (gondolom sokan vannak ilyenek), bizonyára már belebotlottak az említett reklámfilmbe, ami egy szaunában játszódik, és (a mai magyar viszonyok közt) meglepően ötletes, humoros.

Csak épp a reklám szinte egy az egyben lopott, bár ezt szerintem csak a hozzám hasonló reklámfüggők vehették észre, akik ismerik az Expressen nevű svéd napilap jópár éves reklámját. Szintén szaunában játszódik, az eltérés csupán annyi, hogy a vegyespáros helyett két férfi a főszereplő, és a spot még humorosabb, mint a Skodájé.

(A Skoda reklám minősége nagyon gyenge, mert komolyabb technika híján kamerával vettem fel a TV képét... ha valaki be tudná digitalizálni a reklámot annak nagyon örülnék.)
(Ja, és a nevetés mindkét reklám alatt gyárilag szerepel)

A Skoda reklámja:

 

 

És az Expressen-é:

 

 

süti beállítások módosítása