Utolsó kommentek

Kioktat minket egy félmeztelen android

2007.12.16. 20:54 ReklámFüggő

Címkék: alkohol

A whisky (és whiskey) reklámok általában eltérnek más alkoholos italok reklámjaitól. Jellemző, hogy komoly hangvételűek (pl. a sörös szpotok döntő többségével ellentétben, melyek a humorra gyúrnak), és nagy "életbölcsességeket" üzennek a gyanútlan reklámfüggőknek (és persze a kevésbé függőknek). Ezen reklámok sorába tartozik a Johnnie Walker tavaly évvégi "Human" c. spotja. A főszereplő android kioktat minket arról, hogy milyen jó dolog is embernek lenni, és mindezt olyan stílusosan teszi, hogy el is hisszük neki.
Szóval egy fantasztikus hangulatú reklámot "dobtak össze" a Bartle Bogle Hegarty ügynökségnél. Ezt minden bizonnyal a szakemberek máshogy látták, mivel a reklám csupán egy bronz Clio díjig vitte, azonkívűl semmi mást nem nyert.

Szóval róla lenne szó:

 

 

 

 

Extra: Videó arról, hogyan is készült a reklám!
(Angoltudás kell, mert nincs hozzá magyar szöveg/felirat)

 

 

A reklám angol szövege:

I am faster than you. I am stronger than you. Certainly I will last much longer than you. You may think that I am the future. But you’re wrong. You are. If I had a wish, I wish to be human. To know how it feels to feel, to hope, to despair, to wonder, to love. I can achieve immortality by not wearing out. You can achieve immortality simply by doing one great thing.

 

 

És a magyar (félre)fordításom:

Gyorsabb vagyok nálad. Erősebb vagyok nálad. Bizonyára tovább is élek majd, mint te. Azt hiheted, hogy én vagyok a jövő. De tévedsz. Te vagy! Ha lehetne egy kívánságom, azt kérném, hogy ember lehessek. Hogy tudjam milyen érezni, reménykedni, kétségbeesni, csodálkozni, szeretni. Halhatatlan lehetek, ha nem használódom el. Te is lehetsz halhatatlan, ehhez csupán egy nagy tettet kell véghez vinned!

 

 

Infó a készítőkről:

Reklámügynökség: Bartle Bogle Hegarty
Creative Director: John Hegarty
Art Director: Steve Robertson
Director: Dante Ariola
Director of Photography: Philippe Le Sourd
Producer: Natalie Hill
Executive Producer: Debbie Turner
Post Production (utómunkálatok): The Mill
Android Designer: Christopher Glass
3D animátor: Russell Tickner
Zene: "Zane Gort" c. szám a londoni A-Bomb-tól

süti beállítások módosítása