Utolsó kommentek

Egy kis állat, aki nagyon sokra vitte

2008.07.23. 10:07 ReklámFüggő

Címkék: zene szórakozás fesztivál

A fenti cím alapján nem tudom ki mire gondolt, főleg ha zenei fesztiválok reklámjairól van szó, de talán elég csak annyit mondanom, hogy "kistehén".

A 2002-es Sziget Fesztivál előtt ötlötték ki derék kreatívok (sajnos nincs inormációm arról, hogy kik voltak az elkövetők) ezt a kis állatkát, hogy ő legyen az aktuális reklámkaraktere a fesztiválnak. Talán ők sem számítottak akkor népszerűségre, mint amekkora a kistehén reklámokat fogadta. Egyedit alkottak, mely nemre, korra, érdeklődésre való tekintet nélkül (szinte) mindenki kedvence lett.
És egy a reklámszakmában nem túl gyakori jelenség követte a hirdetéseket: a reklámkarakter túl nőtt saját magán, és önálló életet kezdett, mely többek közt egy zenekar létrejöttében (és népszerűvé válásában) öltött testet.

Így sok-sok év távlatában is gratulálnom kell a kiötlőknek, készítőknek, mivel sikerült megalkotniuk az utóbbi 10 év egyik legmarkánsabb reklámkampányát és -karakterét. Az "Itt sok jó ember, Kistehén is elfér" szlogenért pedig kijár egy külön dícséret.

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása