Utolsó kommentek

Oroszországban BMW-ket ragasztanak a hirdetési felületre

2008.04.03. 10:01 ReklámFüggő

Címkék: bmw autó ambient plakát

Az oroszok nem kispályáznak. Azt már régóta tudjuk, hogy Oroszországban szeretik a monumentális dolgokat. Ez nem is csoda, nagy országhoz nagy dolgok dukálnak. Viszont most ez a megalománia átragadt az orosz marketingesekre is (bár lehet, hogy eddig is jellemző volt rájuk, csak én nem találkoztam ilyesmivel), és egy hihetetlen reklámkampányban öltött testet.
Moszkva központjában egy 6000 (vagyis hatezer!!!) négyzetméteres, függőleges hirdetési felületre felragasztottak több BMW-t az M-sorozatból (pl. M3, M5). Tehát újraértelmezték az óriásplakát fogalmát, belevonva némi ambient marketinget is.
A lényeg egyébként az volt, hogy az M széria sportosságára hívják fel a figyelmet, és a hirdteési felület, mint egyfajta (Nascar-szerű) versenypálya jelenik meg, ahol ezek a kocsik versenyeznek. És persze olyan gyorsak, hogy még egy függőleges felületen is az úton maradnak.
Rendkívül egyedi kampány, úgyhogy egy hatalmas "gratula" a kreatívoknak, akik kitalálták. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyibe került ez a kis promóció.

Forrás:
Deluxe.hu
Luxurylaunches.com









süti beállítások módosítása