Utolsó kommentek

Szenvedés és lebegés egy kampányban

2008.07.30. 13:37 ReklámFüggő

Címkék: sport sztárok

Egy olyan Nike reklámkampány következik, amelyet a személyes kedvenceim között tartok számon.
A Nike Air Max 360 cipők 2006-os kampánya két kiváló reklámfilmből áll, melyeket világszerte sugároztak (ha jól emlékszem hazánkban is).

Ezek közül az első rendhagyónak tekinthető, mivel a szokásokkal ellentétben a sztársportolókat nem győzelmi mámor közben mutatják, hanem épp ellenkezőleg: vereség, fájdalom, sérülés...vagyis szenvedés közben. Különböző sporteseményekből már megszokhattunk ilyen képeket, egy reklámban mégis furának tűnik, és szinte beleégnek az emlékezetünkbe az egyes képkockák. A szomorú hangulatot csak tovább erősíti Johnny Cash "Hurt" című dala, melyet a Nine Inch Nail-től "kölcsönzött" Cash...és mely végül sajnos élete utolsó dalának (és klipjének) bizonyult.
Persze a reklám legvégére nem marad meg a lehangoltság, az új sportcipő a gyógyír a szenvedésre, aki ilyet használ, kevesebb fájdalommal kell megbirkóznia (ahogy a reklám üzenete is mondja: "A little less hurt").
A szpot természetesen a szakemberek figyelmét sem kerülte el, győztes lett a 2006-os Epicán, és bronz szobrot hozott el a 2007-es Cannes Lions-ről.

 

 

A második reklám jóval kellemesebb hangvételű, és a cipő légies könnyedségére hívja fel a figyelmet. Majdnem egy percen keresztül a levegőben repkedő, lebegő embereket láthatunk, kellemes zenével kísérve, mjad a reklám végén megtudjuk, hogy a cípő újraértelmezi a fizika törvényeit, és a használója számára lecsökkenti a gravirációs erőt ("A little less gravity")
Ez a reklám is igazán hangulatos, de közel sem annyira emlékezetes mint a fenti.

 

 

süti beállítások módosítása